Градски крос Renault Morning Run 2017

На 29-ти октомври (неделя) за пета поредна година ще се проведе едно от най-атрактивните и масови есенни спортни събития в София – градският крос “Renault Morning Run”. По алеите на Борисовата градина той ще събере стотици любители на бягането и активния начин на живот.

Организатор на събитието е Спортен клуб „Бегач“, с подкрепата на Столична община и Renault и със съдействието на Българска федерация по лека атлетика и програмата на IAAF Kid’s Athletics.

Дистанциите, на които ще могат да бягат участниците, са 5, 10 и 20 км (1, 2 или 4 обиколки по трасето), като събитието е отворено както за професионалисти, така и за любители и всички, които искат да се заредят със спортен дух.

За поредна година в рамките на ” се организира и специално детско състезание, което цели популяризиране на здравословния начин на живот и сред най-малките. То се нарича “Sofia Kids Run” и се провежда със сертифицирани треньори, които бягат заедно с децата и организират забавни лекоатлетични игри.

Желаещите да се включат в сутрешното бягане в есенния неделен ден вече могат да се регистрират онлайн на уебсайта на събитието. Освен индивидуално участие, има възможност и за отборно или клубно, които осигуряват присъствие в специалното отборно класиране. До 30 септември в сила са преференциални такси за ранно записване. В стойността на всяка такса са включени 5 лв., предназначени за дарение за каузата на клуба, подробности за която ще бъдат обявени допълнително. Всеки един от финиширалите ще получи медал, както и подаръци от организаторите и партньорите на събитието. Предвидени са и допълнителни предметни награди за първите в отделните класирания.

“Renault Morning Run” е едно от първите състезания на клуб “Бегач”. През последните пет години то успя да намери мястото си сред най-масовите спортни есенни събития на столицата. В миналогодишното издание стартираха 600 души и получиха медали. Тазгодишното издание се очаква да привлече още по-голям интерес и благодарение на 5-километровото бягане за журналисти, което ще бъде част от програмата. То ще включва отборно класиране, чрез което ще бъде излъчена “най-бързата медия”. Подробности за тази част от “Renault Morning Run” ще бъдат обявени през септември на уебсайта на събитието.

Последвайте ни и във Facebook, за да не изпускате нищо от Runner.bg

Източник и снимки: Съобщение до медиите, Renault Morning Run

Comment is closed.