Маратон Пловдив 2019 ще бъде с подобрено и по-бързо трасе

„Бягане, което ще запомниш” е новото послание на Маратон Пловдив 2019, вдъхновено от положителните отзиви на участниците в предишните издания.

Броени месеци преди годината, в която Пловдив ще бъде Европейска столица на културата и точно седем месеца преди старта на четвъртото издание на Маратон Пловдив, 5 май 2019 г., организационният екип на събитието обяви промените, които очакват участниците в стартовете. Най-важната от тях е новото трасе, по което ще бягат състезателите в класическата дистанция 42 км. Маршрутът е съобразен с все по-големия интерес към маратона и нарастващия брой участници, преминава изцяло по главни булеварди, които са извън планираните ремонти на уличната мрежа в Пловдив за 2019 г. и разбира се, води участниците на обиколка през едни от най-красивите части на града. Новото трасе е удостоверено със сертификат от Асоциацията на международните маратони и бягания на дълги разстояния, а Маратон Пловдив продължава да бъде единственото шосейно бягане в България с трасе в една обиколка.

Разликите с досега познатия маршрут Председателят на Сдружение „Маратон Пловдив” Константин Ганев обясни така: „Нашата цел винаги е била да предложим добър стандарт на провеждане на Маратон Пловдив, съпоставим с големите събития от този мащаб по света. Заради това от досега познатия маршрут отпаднаха по-малките и „непредставителни” за нашия град улички, както и подлез, през който преминаваха бегачите, което се налагаше, за да избегнем блокирането на важно кръстовище в града. Сега трасето е много по-добро, по-бързо и очакваме доста по-добро време на победителя в маратона през 2019 г.” Лека промяна е направена и в трасето на втория старт от програмата на събитието – Полумаратон Пловдив, която също касае отпадане на една второстепенна улица.

Освен с положителни промени в трасетата на двата старта, Маратон Пловдив ще посрещне своите участници с мотото „Бягане, което ще запомниш”, вдъхновено от многото положителни отзиви на участниците в изминалите три издания на състезанието.По-късно през месец октомври предстои отваряне на регистрацията за участие в Маратон Пловдив 2019 и организационният екип вярва, че Маратон Пловдив ще бъде най-голямото маратонско събитие в България и ще стимулира все повече хора да предпочетат бягането като начин да активизират и разнообразят ежедневието си.

Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да не изпускате нищо от Runner.bg

*Ако желаете да ви изготвим индивидуална програма за подготовка за маратон можете да я заявите по е-мейл на contact@runner.bg и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения.

Източник и изображения: Прес релийз Маратон Пловдив 2019

 

Comment is closed.