Над 1000 души спортуваха за по-качествено образование

Семеен волейболен турнир с участието на националите Цецо Соколов и Ева Янева, хиляди изминати километри с бягане, каране на велосипед и ходене, танци, фитнес и кросфит предизвикателства, бебеносене в планината, участие на Витоша 100, кайтсърф и плуване в открити води, почистване на плаж и скачане с въже. Това са част от спортните предизвикателства, които тази година избраха участниците в благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза”, за да подкрепят работата на фондация “Заедно в час” и достъпа до качествено образование на всяко дете.

Над 1000 души се включиха в “Предизвикай се с кауза” тази година, като най-много изпълнени предизвикателства имаше в последния ден на инициативата 18 юни. Всички те събраха близо 35 000 лв., които ще бъдат инвестирани в обученията и подкрепата на учителите и училищата в програмите на “Заедно в час”.

Регистрирани участници има от различни държави в Европа, САЩ и Австралия. От България най-много са спортуващи с кауза има от София-град, Пловдив, Русе, Бургас и Варна. От спортните категории най-много са заявките за ходене, следвани от тичане и друго (свободна категория). Тази година се отличава с ръст на екипните регистрации от компании от различни сектори. С фирмени отбори в инициативата се включиха MentorMate, Lidl, A1, HRS, SiteGround, InterSport, CreateX, Positive Thinking Company, Netpeak, Shell Bulgaria и други.

“Щастливи сме, че толкова хора и организации отново откликнаха на идеята зад “Предизвикай се с кауза” и се погрижиха за себе си, провокираха се с повече движение и прекараха смислено време с приятели, колеги и семействата си. Вярваме, че тези преживявания са още по-ценни, защото подкрепят и достъпа до качествено образование за всяко дете – важна кауза за цялото общество. Благодарим на всички партньори и посланици на събитието, които ни подкрепиха с ентусиазъм, награди и разпространение на информацията”, споделя Александрина Георгиева, специалист “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”. 

“Предизвикай се с кауза” се организира за втора поредна година от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Спонсори на инициативата през 2022 г. са Garitage Park, Garitage Sports Center, зала “Левски София”, CrossFit Vitosha и MentorMate.

Партньори на “Предизвикай се с кауза” са още Българска федерация по волейбол, Lidl, Cardio Athletic, Runner.bg, SoftUni, CreateX, подкастът “Свръхчовекът”.

Посланиците с кауза

С лични предизвикателства и подкрепа за каузата на събитието се включиха и много популярни личности от спорта и българската култура. Сред тях са сноубордистката Александра Жекова, която направи планинско изкачване заедно със своята малка дъщеря. Волейболистите Цветан Соколов и Ева Янева се включиха в специален благотворителен волейболен турнир за каузата в спортна зала Левски София. Олимпийската медалистка от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова вече изпълни своето предизвикателство още преди няколко месеца – 100 двойни скока с въже. За успеха на българските ученици се предизвикаха още актьорите Алек Алексиев и Дария Симеонова, ултрамаратонецът Краси Георгиев, водещият на подкаста “Свръхчовекът” Георги Ненов, zero-waste предприемачът Блажка Георгиева, певицата Дара и много други. ​​

Наградите от томболата

Допълнителен стимул за всички спортуващи с кауза беше и томбола за регистрирани участници. Сред наградите има ваучери за приключения, спортни артикули, медицински прегледи и пазаруване. Те са осигурени безплатно от съмишленици на инициативата в лицето на компаниите Go Go Adventures, Utopia Forest, Ozone.bg, Metro, A1, preventica, JustEatTakeaway и др. Печелившите от томболата бяха изтеглени на 20 юни и ще получат индивидуални имейли как да получат своите награди.

За каузата на събитието

Фондация “Заедно в час” вече 11 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването” е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма “Училища за пример”, която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да не изпускате нищо от Runner.bg

Ако желаете да ви изготвим индивидуална програма за бягане, за да направите първите стъпки в бягането и вие, можете да я заявите по е-мейл на contact@runner.bg и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения.

Източник: Прес релийз “Заедно в час”

 

Comment is closed.