Мобилни приложения за бягане

17r3gin6qjr5dpngСпомняте ли си как учителят по физическо засичаше с хронометър времената ни на къси и дълги разстояния и ги записваше в тефтера си 🙂 В наши дни тази роля изпълнява смартфонът, а по-надолу ще разгледаме най-добрите мобилни приложения за бягане за iOS и Android.

Cardio Athletic

Нещо съвсем ново и изключително интересно – Cardio Athletic е първото изцяло българско мобилно приложение за бягане, ходене и колоездене. И е с по-различна концепция от стандартните апликации – с активността си може да трупате виртуална валута (койнове) и да печелите награди от различни игри и предизвикателства. Приложението е вече в App Store, Google Play и Huawei AppGallery, така че може да си изтеглите бета-версията и да бъдете сред първите, които го използват. Ние вече го ползваме редовно и ни мотивира ежедневно.

Strava

Strava се слави като едно от най-разпространените и най-функционални мобилни приложения за бягане. Има всичко, което ви трябва – тракер, който мери дистанция, време, денивелация, темпо, и прави анализ на данните с графики. Ние го харесваме и заради това, че през приложението може да се участва в различни клубове за бягане. Ако ползвате Strava, ви каним да се присъедините към нашия клуб там – потърсете Runner.bg в списъка с клубове и станете част от отбора ни.

Runtastic

В безплатната версия на приложението може да видите бягането си в 3D чрез Google Earth, също така имате достъп до всички записани тренировки с изчерпателни статистики и графики (време, разстояние, калории и тн.). В приложението е вграден музикален плейър, на който може да слушате любимите си песни. Имате възможност да споделяте бяганията си в Google+, Facebook и Twitter. Приложението е напълно съвместимо с LiveWare extension за Sony SmartWatch.

Nike+

Все още остава едно от най-ефективните приложения на пазара. Функционалността му може да е по-проста в сравнение с другите приложения, но лекотата, с която се използва и достъпа до най-важните статистики, от които имате нужда, прави Nike + непобедим.

Workout Trainer

Ако искате да имате личен виртуален треньор, то Workout Trainer е приложението, което е най-подходящо за вас. В безплатната му версия получавате подробни аудио и визуални инструкции за упражненията, които ще ви помогнат да влезете във форма. Може да създавате тренировки на база вашите предпочитания, докато слушате любимата си музика на вградения плейър.

Bupa Smart Runner

Направете своя избор за терен, продължителност на тренировката и вашата степен на подготовка и аудио инструкциите ще ви помогнат да направите бягането си по-забавно и безопасно.

Runkeeper

Едно от най-добрите приложения за бягане. Нито едно от другите безплатни приложения не предлага толкова много екстри. Поставете си цел и започнете да бягате, а Runkeeper ще направи всичко останало. Може да сравнявате резултатите си с вашите приятели, както и да ги споделяте в социалните мрежи.

Map My Run

Това е безплатно приложение, което използва GPS-а на телефона ви, за да следи къде сте бягали, колко дълго, колко бързо и цялата информация е представена по лесен за разбиране начин.

Endomondo

Може би това е най-добре изглеждащото приложение за бягане. Безплатната версия записва изминатото разстояние, времетраене, средна и максимална скорост и изгорени калории. Може да споделяте тренировките си в социалните мрежи, за да им се радват всички.

 

Ако желаете да ви изготвим индивидуална програма за бягане можете да я заявите по е-мейл на contact@runner.bg и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения.

Последвайте ни и във Facebook, за да не изпускате нищо от Runner.bg

РекламаСпортен бутик Trinaiset.comСпортен бутик Trinaiset.com – дамски спортни клинове в 13 уникални дизайна