Персенк Ултра 2014 и Орехово Ултра – стартът е тази нощ

Персенк Ултра 2014

Тази вечер точно в полунощ в Асеновград стартира планинският ултрамаратон Персенк Ултра 2014. Трасето е с дължина 130 километра, като маршрутът минава през връх Баба, Бяла черква, село Орехово, местността Кабата, Чудните мостове, до хижа „Персенк“ и обратно. Обособени са 9 подкрепителни пункта.

Сред участниците е и Любомир Палакарчев, поставил рекорда за 600 км планинско бягане по маршрута Ком-Емине – същият рекорд, който Кирил Николов Дизела се опита да разбие миналата седмица (той прекрати опита си за рекорд на 11 километра преди финала, заради лошите атмосферни условия и тежките травми).

Орехово Ултра 2014

За отбелязването на 80-годишнината от преименуването на Станимака в Асеновград, организаторите предлагат и още един, съкратен маршрут – Орехово Ултра. Той е с дължина 80 километра и е с приблизително 3000 метра положителна денивелация (при него не е предвидено изкачването на връх Персенк).

Наш приятел ще участва в Орехово Ултра – тази екипировка много ли ще му е или малко, вие преценете – той ще разказва после 😉

УлтраВижте и нашите 16 НеСъвета за подготовка за ултрамаратон.

Последвайте ни и във Facebook, за да не изпускате нищо от Runner.bg

 

Comment is closed.