Благотворително спортно събитие “Предизвикай се с кауза”

За втора година “Предизвикай се с кауза” ни провокира да спортуваме за по-качественото образование в България

Хора от България и различни точки на света и тази година ще спортуват и предизвикват себе си, за да подкрепят достъпа до качествено образование на всяко дете. Това ще се случи в рамките на благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза”, което ще се проведе за втора поредна година на 18 юни. Целта на събитието е да обедини хората, които вярват, че образованието е ключова ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство – с бягане, ходене, колоездене или друга спортна активност по избор. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.

Как да се включите

За да се включат в нестандартното спортно събитие, всички желаещи трябва само да се регистрират предварително на сайта https://zaednovchas.bg/sport/ с попълването на кратък формуляр, който включва и дарение за каузата. След това остава единствено изпълнение на свободно заявеното предизвикателство на 18 юни. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание. Събитието е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Възможни са индивидуални регистрации, както и групови, които са подходящи за сплотяване на работни екипи или групи приятели.

Подаръци за първите регистрирани

Специални подаръци и преференциални условия получават първите регистрирани участници в “Предизвикай се с кауза” 2022. От отварянето на регистрацията на 1 февруари до 1 март всички регистрирани ще имат възможност за индивидуално записване с early bird дарение от 20 лв. (след 1 март стойността на даренията ще бъде повишена). Освен това първите 100 души, които се регистрират до края на месеца, ще получат като подарък специална “Предизвикай се с кауза” бандана с оригинални илюстрации с най-популярните спортове в събитието. След 1 март банданите ще могат да се купят само допълнително от сайта https://zaednovchas.bg/sport/. Стойността им ще бъде инвестирана изцяло в развитието на програмите на фондация “Заедно в час”.

Всички регистрирани участници в “Предизвикай се с кауза” 2022 участват и в томбола с много разнообразни награди, осигурени от партньори и съмишленици на каузата на събитието.

Посланици, партньори и възможности за подготовка

През следващите седмици ще бъдат обявени и първите известни посланици на “Предизвикай се с кауза”, които ще се включат в благотворителното събитие и ще насърчават повече хора също да ги последват. През миналата година лица на събитието бяха популярни спортисти и актьори като сноубордистката Александра Жекова, гимнастикът Йордан Йовчев, боксьорът Кубрат Пулев и актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и други.Организаторите планират също открити тренировки, споделяне на полезни съвети за подготовка за предизвикателствата и мини предизвикателства, които да помогнат на записаните да бъдат по-целеустремени и дисциплинирани към постигането на своето предизвикателство.

Всички регистрирани за “Предизвикай се с кауза” 2022 също ще получат кодове за достъп до мобилното приложение Cardio Athletic, където могат да проследяват разнообразни стастики, свързани със своето предизвикателство. Приложението ще предостави още допълнителни промоции и възможности за всички записани за събитието през следващите месеци.

Миналогодишното издание на “Предизвикай се с кауза”

В първото “Предизвикай се с кауза”, което се проведе на 30 май 2021 г., се включиха над 1000 души на различна възраст с огромно разнообразие от предизвикателства. Най-малкият участник беше едва двумесечно бебе, което подкрепи своята майка да измине 30 км за един ден. Сред останалите предизвикателства се откроиха още скачане на въже, 100 км, ролкайт (кайтсърф с ролери), изгаряне на 10 000 калории за един ден, каране на колело от Дуранкулак до Бургас и от София до Шипка, 200 км в софийските паркове, скачане с бънджи, подскоци от щастие и много други. Освен с индивидуални предизвикателства в събитието се включиха и много компании и неформални групи приятели. Инициативата набра 56 000 лв. за работата на фондация „Заедно в час” и каузата й за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете.

За каузата на събитието

Фондация “Заедно в час” повече от 11 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията в момента реализира три основни програми:

– “Нов път в преподаването” за професионално и лидерско развитие на учители, където участниците получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси и пр.

-“Училища за пример” подкрепя и обучава цели училищни екипи от цялата страна да изградят подкрепяща и ефективна учебна среда чрез усвояването на нови методи на преподаване и управление.

– “Учим заедно” – подкрепа за реализирането на училищни проекти, които пряко адресират образователните трудности, причинени от пандемията и дистанционното обучение и помагат на всички ученици да напредват и да бъдат успешни.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да не изпускате нищо от Runner.bg

Ако желаете да ви изготвим индивидуална програма за бягане, за да направите първите стъпки в бягането и вие, можете да я заявите по е-мейл на contact@runner.bg и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения.

Източник: Прес релийз “Заедно в час”

Comment is closed.