Спорт с кауза сплотява служителите в компаниите след пандемията

Чистене на плажа на Иракли, волейболен турнир в София, броене на крачки, събиране на изтичани километри и кросфит предизвикателство с четири станции. Това са само част от спортните предизвикателства, с които компании от различни сектори провокират своите служители да се включат в благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза” до 18 юни. 

Нестандартното събитие се провежда за втора поредна година и и цели да обедини хора от страната и чужбина в подкрепа на по-качественото образование за всяко дете в България. Организатор е фондация “Заедно в час” с вдъхновение от примера на любители спортисти, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и България.

“Инициативата има гъвкав формат и благотворителна мисия, които помагат на компаниите да я използват като добър начин да сплотят екипите си след пандемията, но също и да интегрират своите ценности и спортни интереси на своите служители. Каузата на събитието е близка до всички, а свободният избор на предизвикателствата позволява на всяка компания да създаде своя собствена традиция или да предостави възможност за прекарване на смислено и забавно време за своите служители.” коментира Александрина Георгиева, специалист “Корпоративни партньорства” в “Заедно в час”. 

Сред компаниите, които се включат с екипни предизвикателства и отбори със служители са големи брандове като MentorMate, Lidl, A1, HRS, SiteGround, InterSport, но също и по-малки компании. Всички те ще организират и собствени тиймбилдинг дейности под шапката на инициативата, като покриват даренията за регистрациите на своите служители. Екипът на “Заедно в час” също се включва в груповите предизвикателства с вътрешен турнир по народна топка в началото на юни.

Oтворени спортни събития като част от “Предизвикай се с кауза”
  • Открит семеен турнир „Предизвикай се с кауза, събери приятели и ела да играеш!“ на 18 юни. Той ще се проведе в спортна зала „Левски София“ и на новото външно игрище в комплекса Garitage Park. В турнира са предвидени четири категории (деца от 8 до 10 г. с двама възрастни; деца от 10 до 13 г. с двама възрастни; юноши и девойки над 15 г.; и мъже и жени – смесено или от един пол).

  • Кросфит тренировка с кауза на 11 юни. Тренировката включва 4 станции – каране на колело, гребане, ски и бягане. На всяка станция участниците тренират за изминаване на максимално разстояние в метри за определено време. Специален посланик на каузата по време на тренировката ще е българската състезателка по ски бягане и планинско бягане Антония Григорова, която е участник в три поредни олимпийски игри и е първата жена преминала скоростно Ком-Емине.

Записването за двете събития става през регистрация и дарение за каузата на този линк: https://bit.ly/37XzeVU

Събитията се организират от Garitage park, заедно с Garitage Sports Center, спортна зала Левски София, “Владо волей” и CrossFit Vitosha, които са спонсори на инициативата тази година.

През миналата година в “Предизвикай се с кауза” се включиха над 1000 души, като близо 300 участваха с екипни регистрации от името на различни бизнеси, неправителствени и браншови организации. Сред предизвикателствата тогава имаше групово каране на ролери в парка, изкачване на връх Мусала и Черни връх, планинско колоездене и много други.

“Предизвикай се с кауза” – как да се включите

Инициативата “Предизвикай се с кауза” е отворена за хора от всички възрасти без значение от тяхната физическа подготовка. Желаещите да се включат трябва единствено  да се регистрират на сайта https://zaednovchas.bg/sport/ със символично дарение за “Заедно в час” и да изберат своята спортна категория – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство до 18 юни.

В инициативата се включват още актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и спортистите Александра Жекова, Краси Георгиев, Илияна Стоилова, Симона Дянкова и други Те са само част от популярните лица, които тази година и ще се предизвикат благотворително до 18 юни.

Инициативата като партньори подкрепят Cardio Athletic App, Runner.bg, SoftUni, CreateX, подкастът “Свръхчовекът”, Go Go Adventures, Utopia Forest, Ozone,bg, Metro, A1 JustEatTakeaway и др.

За каузата на инициативата “Заедно в час” 

Фондация “Заедно в час” повече от 11 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. За тази цел фондацията развива нови учители, подкрепя цели училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да не изпускате нищо от Runner.bg

Ако желаете да ви изготвим индивидуална програма за бягане, за да направите първите стъпки в бягането и вие, можете да я заявите по е-мейл на contact@runner.bg и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения.

Източник: Прес релийз “Заедно в час”

Comment is closed.