The Cactus Run 2017 – тази неделя край Панчарево

Най-бодливото състезание по бягане

Тази неделя (12-ти ноември) ще се състои най-бодливото състезание по бягане – The Cactus Run. То е част от най-голямата верига за любителско бягане в пресечена местност RunBG Trail Series и тази година се провежда за 6-ти път на хълмовете край ез. Панчарево.
Специално за дамите: Освен, че ще е супер забавно имате и още една причина да побягате там – всички участнички ще получат 20% отстъпка от редовната цена на страхотните спортни клинове от Trinaiset.com. Имате още време да се запишете тук! Ще се видим там 🙂

Дистанциите, от които може да си изберете, са: 7, 14 и 21 км. Стартът на всички дистанции ще е в 11:00 ч. Получаването на стартовите номера в деня на старта ще бъде от 9:00 ч. до 10:30 ч.

Малко повече за трасето: настилката е асфалтов път и туристически пътеки, а денивелацията е както следва по дистанции: 7км – 190 D+, 14km – 380m D+, 21km – 570m D+. Карта на трасето може да разгледате тук

Защо точно “The Cactus Run”? 

В района на ез.Панчарево, точно около трасето се намира естествен ареал от кактуси. Според ботаници в района виреят три вида кактуси (Опунции). Кактусите се срещат само в този ареал и не оцеляват в домашни условия. Освен тях по трасето ще откриете страхотна панорамна гледка към езеторо Панчарево и Витоша.

Такси за участие:
– Ранна: 15 лв. до 8 ноември, ако платите он-лайн през ePay
– Редовна 20лв. (15лв за студенти/учащи и медицински лица)
– На място без предварителна регистрация в drace.bg: 25лв
– Деца до 14 години и доброволци от предишни състезания – безплатно

Последвайте ни и във Facebook, за да не изпускате нищо от Runner.bg

Източник и снимки: Trail Series

Comment is closed.