Годишната равносметка на един Runner

Публикуваме равносметката за “бегаческата година” на един от членовете на екипа ни – истински Runner, ентусиаст, вече и ултрамаратонец. Бъди Runner и ТИ, защото бягането е спорт за всеки!

Равносметката

Дойде време за кратка и подранила равносметка на годината от гледна точка на бягането. Изпълних една от мечтите си, свързана с ултрамаратоните, участвах на няколко тежки планински състезания (при това без да имам нито една тренировка в планината!), както и на други състезания, запознах се с множество готини хора, отдадени на тази страст, преминах през редица физически и основно психически трудности по време на дългите и изтощителни ултрамаратони, но в крайна сметка успях да ги преодолея, да завърша всички предизвикателства и това ме прави щастлив.
Цифром участвах в и завърших общо 10 състезания, от които 3 планински ултрамаратона (Персенк Ултра, 157 км, със завидните 7130м положителна денивелация; Трявна Ултра 141 км, с 5 800м D+; Витоша 100, 98.5 км, с 2 000м D+), 1 планински маратон (Панчарево, с 1 550 D+), 1 градски ултрамаратон (Спринг360, 6 часа бягане в Южния парк), 4 класически шосейни маратона (в Малта, Плевен, София и Атина), както и едно кратко 20км бягане на Морнинг Рън в Борисовата градина. Изминах само 1 540 км, от които едва 855 км като тренировки, а останалите в състезания, но успях да постигна подобрение в резултатите си на 5 км, 10км, полумаратон и маратон. А целите ми за 2018 година са повече от амбициозни.
По-долу са разказите ми за част от надпреварите, в които участвах през тази година:
Витоша 100
Трявна Ултра
Персенк Ултра
Малта маратон
Спринг 360

Но това, което най-много ценя и наистина има значение от тези състезания, не са числата или класирането, а хората, с които се запознаваш, емоциите, които те съпътстват през цялото време, както и прекрасните спомени, оставащи за цял живот.

Източник и снимка: Мариан Димитров

Последвайте ни и във Facebook, за да не изпускате нищо от Runner.bg

Comment is closed.