Стартът на Wings for Life World Run 2023 е на 7-ми май

Wings for Life World Run стартира на 7-ми май с организирани бягания в 5 града в България

Рекорден брой участници от България ще бягат заедно на 7-ми май, точно в 14:00ч. за тези, които не могат. За пръв път в 7-годишната история на каузата в страната, Wings for Life World Run има организирани групи в София, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново.

Към момента записалите се участници са над 300, като 100% от всички дарения под формата на стартова такса отиват за проучвания с цел да се намери лек на хора с гръбначно-мозъчни травми.

Бягането набира все по-голяма популярност в страната, а сред посланниците на каузата са рекордьорът в планинското бягане Кирил Николов – Дизела, водещият Део, лекоатлетката Карин Околие, популярният в социалните мрежи треньор Иван Георгиев, както и неправителствени организации като фондация GLAS, Greenpeace България и други.

Атлетите на Red Bull – парапланеристът Веселин Овчаров и кайт-сърфистът Никола Абаджиев също ще бягат в Борисовата Градина, София с останалите участници от града. Пара-олимпиецът Владимир Гюров, заедно с първия български отбор по баскетбол в колички – София Балкан за пореден път застават зад каузата.

Заради уникалния формат на състезанието, всички приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно с разработения Wings for Life World Run App, независимо къде по света се намират.

За да е част от бягането и глобалното класиране, всеки участник трябва да има инсталирано приложението Wings for Life World Run App, достъпно за iOS и Android. След успешно дарение в платформата от миниум 8 евро за страната, участникът е регистриран в глобалната Wings for Life World Run система.

Бяганията започват точно в 14:00ч. българско време, едновременно в над 190 държави по цялото земно кълбо.

За фондация Wings for Life („Крила за живот“)

Wings for Life е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос – Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти.

Wings for Life финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

Повече информация за кампанията: http://www.wingsforlife.com/en/

Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да не изпускате нищо от Runner.bg

Ако желаете да ви изготвим индивидуална програма за бягане, за да направите първите стъпки в бягането и вие, можете да я заявите по е-мейл на contact@runner.bg и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения.

Източник: Прес релийз Wings for Life World Run

Снимка: Red Bull Media House

Comment is closed.